5 redenen om nu met bootcamp te starten!

Bootcamp, het lijkt wel een magisch woord te zijn en je zou haast denken dat íedereen fanatiek de probleemzone’s en hangende lichaamsdelen aanpakt met behulp van deze gedisciplineerde groepslessen. Ook Health Club Jordaan geeft twee keer in de week een geweldige bootcamp in het Westerpark. En dat is niet geheel zonder reden want er zitten behoorlijk wat voordelen aan deze manier van sporten. Behalve dat lekker bewegen zorgt voor een goed humeur en een gezond lichaam, heeft bootcamp een aantal fikse pluspunten die ervoor zorgen dat jij éxtra gemotiveerd blijft en goed resultaat behaald. Wat deze zijn? We vertellen de 5 belangrijkste!

1. Je verbetert je geheugen

Wie lekker beweegt zorgt ervoor dat het herstelproces in je hersenen goed aan het werk wordt gezet. Regelmatig een bootcamp les volgen zorgt ervoor dat je nieuwe hersencellen aanmaakt. Onderzoek heeft aangetoond, dat door fysieke inspanning je hersenen nieuwe cellen aanmaken. En dan met name in de hippocampus, een belangrijk geheugengebied.

2. Bootcamp helpt je spijsvertering een handje

Wil je jouw spijsvertering een tandje harder laten werken? Volg dan een bootcamples! Door te bewegen stimuleer je alle spieren van het spijsverteringskanaal, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

3. Vergroot je zelfvertrouwen

Resultaat behalen door hard te werken geeft een kick. Door lekker te trainen merk je dat je lichaam steeds sterker wordt en meer aankan. Deze overwinningsmomenten vertalen zich weer in zelfvertrouwen, waardoor je weer beter in je vel zit. Dit straal je dan ook weer uit in je werk en sociale leven. Oftewel, een win-win-win situatie!

4. Een glad huidje

Een hoofd als een tomaat en een plakkerig voorhoofd zijn waarschijnlijk niet je favoriete gevolgen van lekker sporten. Toch is het ergens goed voor! Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie en werkt de zweetproductie als een soort dieptereiniger voor je huid. Al je poriën gaan lekker openstaan en het vuil kan makkelijk zijn weg naar buiten vinden. Na een lekkere douche voel jij je extra fris en is je huidje grondig gereinigd.

5. Het beste idee komt tijdens het sporten.

Even je zinnen op iets anders zetten. Soms ben je zó druk bezig met het vinden van een oplossing dat je vastloopt. Door lekker te sporten les je de focus op iets anders én door regelmatig trainen maak je je hersenen flexibeler voor het vinden van creatieve oplossingen. Fysieke inspanning traint namelijk je hersenen om flexibeler te worden in het zoeken van creatieve oplossingen. Laat maar komen dus die goede ideeën!

Wil jij je ook uitleven tijdens een bootcamp in het westerpark? Ieder donderdag om 19 uur en iedere zaterdag om 11 uur.