5 voordelen van ‘s ochtends óf ‘s avonds sporten

VROEGE VOGEL

1 Minder druk
Ben jij de lucky one waarbij vroeg opstaan een eitje is? Good for you want dan is ’s ochtends sporten voor jou geen uitdaging. Fijn, want veel mensen vinden dat vroege sporten maar niks. Zo sta je lekker in een rustige sportschool je oefeningen te doen. Yeah!

2 Boost die vetverbranding
Hoppa, je vetverbranding wordt meteen in gang gezet en je metabolisme draait op volle toeren. Het resultaat, je verbrandt gedurende de hele dag meer dan wanneer je lekker lui in je bed blijft liggen.

3 Focussssss
Je dag beginnen met sporten zorgt ervoor dat je niet alleen tijdens het sporten extra scherp bent. Ook na je work-out heeft het ’s ochtends sporten een positieve invloed op je focus voor de rest van de dag. Dubbele winst dus.

4 Zet de toon
Doordat je meteen begint met je positieve instelling en bewuste keuzes is de kans kleiner dat je in de middag gaat grijpen naar een vettige snack. Je hebt een goed gevoel over jezelf en kan zo gemakkelijk de snoeptrommel ontwijken en je gezonde gewoontes volhouden.

5 Geen verleiding
Hou jij ervan om na je werk lekker spontaan de kroeg in te duiken of een hapje te eten met familie of vrienden? Dan is het een goed idee voor jou om ’s ochtends al met je work-out te beginnen. Zo kom je minder snel in de verleiding dan dat je in de avond zou gaan sporten. Dus hoppa, lekker vroeg uit de veren.

NACHTBRAKER

1 Sport je stress en frustratie weg
Heb jij een drukke baan met veel verantwoordelijkheid en ben je daardoor vaak opgejaagd na het werk? Dan is het een goed idee voor jou om ’s avonds te sporten. Lekker al je stress eruit, werkt echt!

2 Losse spieren
Ben jij nogal stram in de ochtend en kom je moeilijk op gang? Ga dan in de avond naar de sportschool. Je zult merken dat je spieren al veel losser zijn en die moeilijke oefening je dus makkelijker af zal gaan.

3 Lekker slaaaaaaaapen
Dit gevoel ken je vast wel. Je hebt heerlijk gesport en komt helemaal voldaan thuis. Een warme douche en kop thee en je valt als een baby in slaap. Zeker voor mensen met slaapproblemen is dit het proberen waard. Give it a go!

4 Pump up the volume!
Je spierfunctie wordt krachtiger in de avonduren. Door de schommelende hormonen gedurende dag is een late work-out effectiever. Want, volgens Heather Webb, kinesioloog aan de Texas A&M University, verhoogt het testosteron in de avond.

5 Geen chips op de bank
Niet zo’n honger na het sporten? Je bent niet de enige. handig want dit zorgt ervoor dat je minder snel ’s avonds op de bank belandt met een grote zak chips en favo Netflix serie.