Better together

Samen sporten is gewoon veel leuker! Maar behalve dat het ook heel gezellig is, heeft het ook nog een groot voordeel. Je kan namelijk elkaar goed gebruiken in plaats van fitnessapparaten. Hoe dat er precies uitziet? Nou, dat leggen we je uit in deze blog. En onthoud; everything is better together!

Komt ie!

1. De stoel

Dit is een supereffectieven oefening voor jullie beiden. De één maakt een soort stoeltje van zichzelf door met de rug tegen de muur te gaan staan en door de knieën te zakken tot er bij de knieholte een hoek van negentig graden ontstaat. De ander gaat vervolgens met de rug naar de ‘stoel’ toestaan, zet de handen op de knieën van de stoel en laat zichzelf zakken tot de ellebogen een hoek van negentig graden maken. Vervolgens twaalf keer omhoog en omlaag en wisselen maar!

2. High five

Oelala dit is een tricky one. Maar, als je deze overleefd dan is de rest een eitje. Beloofd.. Breng jezelf beiden in een hoge plankpositie en geef elkaar vervolgens om en om met de linker en rechter hand een high five. Vijftien keer is echt méér dan voldoende, geloof ons.

3. Push up en squad down

Herinner je de positie van de ‘stoel’ in oefening 1 nog? Mooi, dit is hoe één van jullie namelijk weer moet zitten. De ander neemt vervolgens een hoge plankpositie aan. De ‘stoel’ pakt de voeten van de push-upper vast. Bij iedere push-up zakt de ‘stoel’ weer een stukje dieper in een squat. O yeah!

4. Lunge it

Dit is een leuke balans uitdaging voor jullie! Ga een meter van elkaar staan en pak elkaars handen vast. Nu stapt één van jullie met het rechterbeen vooruit in een lungepositie terwijl de ander met het linkerbeen naar achter stapt en zo ook in een lungepositie komt. Stap terug in de startpositie en wissel van been. Tien tot twaalf keer jongens, kom op!

5. Twist it baby

Goed voor je core is deze fijne work-out. En dat zien jullie natuurlijk graag bij elkaar. Dit is de enige oefening waarbij je een attribuut nodig hebt. Een medicijnbal is top maar een ander voorwerp kan ook prima. Ga beiden op je knieën op de grond zitten met de ruggen naar elkaar toe. Twist jullie bovenlichaam tegelijkertijd naar dezelfde kant en geef het voorwerp aan elkaar. Vervolgens de andere kant etc. Twist tot je het lekker voelt branden. Go!