De eGym ervaringen van Sietske

Vanaf nu zal Sietske elke twee weken haar ervaring met de eGym delen op de HCJ blog. Ze schrijft over haar vooruitgang, moeilijke momenten en ook vooral haar positieve ervaring. Want, die heeft ze zeker. Ze was wat sceptisch in het begin maar is nu helemaal verkocht. Twijfel je zelf ook nog een beetje of je ook wil starten met de eGym? Sietske zal je zeker overtuigen en je kan altijd een gratis intake doen dan ervaar je het gewoon zelf!

Ruim zes weken geleden begon ik met trainen op de eGym. Ik had geen idee wat ik kon verwachten behalve de YouTube filmpjes kon ik er weinig over vinden. Ik moest dus maar vertrouwen op de door andere aangeprezen ‘ultieme manier van trainen’, en de snelle verkoper in het eGym filmpje… Niet echt veel gefundeerde informatie om op te bouwen, dus uitproberen maar!

Na maandenlang geen sportschool gezien te hebben, en totaal niet fit te zijn, sloop ik de sportschool in…. en was ik niet blij…. Een serie nieuwe apparaten stonden voor me klaar: Niet lekker in een hoekje ver weg gestopt… Nee de eGym apparaten staan op een podium… en alleen de spotlights missen om het spelshow idee af te maken… Sporten vanaf een podium… niet echt wat ik me er bij had voorgesteld.

Maar ik moet zeggen, het viel me alles mee, het valt me nog steeds mee, ik ben over mijn podiumangst heen, en stiekem vind ik het zelfs best leuk. De apparaten zijn makkelijk, ik kan gaan zitten zonder na te denken en dat podium zorgt ervoor dat ik in alle rust iedereen kan observeren in z’n natuurlijke sportschool habitat… en geloof me er is veel te zien…

Trainen op de E-gym lijkt misschien wat saai, maar is eigenlijk gewoon een mix tussen de stoelendans, oefenen voor de finale van de staatsloterijshow van Ron Brandsteder in de jaren ’90 en een kleurplaat binnen de lijntjes inkleuren. Twee keer in de week kom ik al deze ‘skills’ trainen en doe m’n best om alles binnen de lijntjes uit te voeren…

Ik heb een blessure waardoor trainen zoals je normaal zou doen even niet zo vanzelfsprekend meer is. Ik moet opnieuw leren trainen en vooral niet al te veel na hoeven denken als ik aan het trainen ben.

Het concept van de eGym is makkelijk. Je checkt in, het apparaat beweegt naar jouw instellingen en een tijdlopertje laat zien wanneer je moet beginnen.  Dan komt het staatloterijshow spel aspect om de hoek kijken (je moet met het balletje binnen het lijntje blijven dat beweegt) en maakt zo de juiste bewegingsuitslagen. Na je oefening check je uit en wissel je samen met de andere eGymmers tegelijkertijd van stoel…(een soort stoelendans). Makkelijk trainen en snel. Ik sta na een kleine 45 minuten weer buiten! Na zes keer trainen maak je een nieuwe afspraak en krijg je een nieuw ingesteld trainingsplan. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen…