Eet deze 8 producten en ga een opgeblazen gevoel te lijf!

Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel? Erg vervelend en vooral ook lastig vast te stellen wat nu precies de oorzaak is. Behalve genoeg water drinken en lekker bewegen helpen deze 8 zomerse producten om van dat nare gevoel af te komen.

Komkommer

Komkommer is een echt waterbommetje en daarom een ideale groente om lekker tussendoor te snacken. Maar behalve water bevat deze groene rakker ook quercetine, een antioxidant die helpt om zwellingen te verminderen. Een prima combinatie dus!

Avocado

Avocado? Yes, please. Deze hippe jongen wordt veelal geprezen door zijn goede vetten maar wist je dat avocado ook laag is in suikers? Hij bevat namelijk weinig fructose en sobitol, twee stofjes die erom bekend staan een opgeblazen gevoel te veroorzaken. Daarnaast bevat deze veelzijdige fruitsoort oplosbare vezels, die de darmflora gezond houden en onze spijsvertering verbeteren.

Tomaat

Kalium is erg goed tegen een opgeblazen gevoel. Wat een verrassing want tomaten zitten hier vol mee! Ze verminderen je natriumniveau en zorgen dat de lucht in je buik als sneeuw voor de zon verdwijnt. 

Kiwi

Kiwi, kiwi en nog eens kiwi! Ze zijn superlekker en ook nog eens echte wondervruchtjes als je last hebt van een opgeblazen gevoel. Doordat ze rijk zijn aan actinidine breken ze met gemak eiwitten af wat ervoor zorgt dat je niet opblaast.    

Watermeloen

Ra ra ra wat zit er in deze meloen? Water! Yeah baby. En wat is goed tegen opblazen? Je raadt het al, water. Deze rakker bestaat voor wel 90% uit de magische vloeistof dus sla je slag!


Bessen

Bessen, bosvruchten en aardbeien hebben niet alleen een hoog vochtgehalte, ze zijn ook hoog in vezels. Dit bevordert een gezonde spijsvertering en vermindert een opgeblazen gevoel.


Asperges

Moet je na het eten van asperges vaak veel plassen? Dat zou heel goed kunnen. Asperges bevatten namelijk de stof diureticum, die ervoor zorgt dat vocht wordt afgedreven. Maar ze verbeteren ook je spijsvertering, hier worden je darmen gezonder van. En hoe gezonder je darmen, hoe minder snel je opgeblazen gevoel krijgt.

Bladgroenten

Je kan niet genoeg groene bladgroenten eten. Ze zitten boordevol natrium, kalium, calcium en fosfaat dat zorgt voor een goede spijsvertering. Ook houden deze groene blaadjes je vloeistofbalans op peil.