Sietske en de eGym

Vanaf nu zal Sietske elke twee weken haar ervaring met de eGym delen op de HCJ blog. Ze schrijft over haar vooruitgang, moeilijke momenten en ook vooral haar positieve ervaring. Want, die heeft ze zeker. Ze was wat sceptisch in het begin maar is nu helemaal verkocht. Twijfel je zelf ook nog een beetje of je ook wil starten met de eGym? Sietske zal je zeker overtuigen en je kan altijd een gratis intake doen dan ervaar je het gewoon zelf!

Egym- self-fulfilling prophecy training

Na een heerlijke vakantie met veel eten en net te veel goede wijn was het weer tijd om terug te gaan naar het gewone leven. De Egym kwam weer in mijn agenda omhoog geplopt. En met het lood in mijn schoenen kwam ik binnen in de sportschool. Ik maakte me een beetje zorgen, want de laatste training voor mijn vakantie was geen groot succes ’ papbenen’. Ik was moe en elke oefening deed me pijn.

Daar kwam bij dat ik na een vakantie nooit hooggespannen verwachtingen ten aanzien van mijzelf heb op trainingsgebied, en dus heb ik me onder aanmoedigingen van het HCJ team (die waren hard nodig) naar de Egym toe gesleept en begon ik aan een, wat ik dacht ‘’dramatische’’ training zou worden…

Vreemd genoeg gaat de self-fulfilling prophecy niet altijd op en gebeurde het tegenovergestelde van wat ik verwachtte.  De eerste oefening ging soepel, en de tweede oefening, de chest press die ik altijd heel zwaar vind lukte ook.  “Hey” Het ging eigenlijk super goed, en dat ging zo twee keer het hele circuit door. Ik bleef zelfs nog voor wat extra oefeningen!

Hoe kan het toch dat iedere training anders is? Soms gaan dingen als vanzelf en soms is het alsof je bergen aan het verplaatsen bent. Het fijne aan de Egym is dat ik precies zie wat ik eerder al gedaan heb en wat ik ga doen in de komende trainingen. Een goede dag zorgt ervoor dat ik fluitend door mijn training ga, een wat mindere maakt dat ik weet dat ik binnen een half uur klaar ben. Als ik op gewone apparatuur zou trainen zou het veel moeilijker zijn om zicht te houden op de aanpassingen (die soms nodig zijn). De stimulans om in ieder geval met hetzelfde gewicht als de training ervoor te trainen is groot. Juist omdat ik aan het einde van de oefening geen neerwaarts grafiekje wil zien.

Ik ben altijd bezig met een wedstrijd tegen mezelf en dat werkt dus ook als ik een wat mindere dag heb, toch wel top die Egym!