Geen spijt na dit paasontbijt

paasontbijt

Vogeltjes beginnen weer te fluiten, het is langer licht en de bomen krijgen weer blaadjes. Jazeker, de lente is in aantocht. En denk je aan lente dan denk je natuurlijk aan pasen. 

Het moment om met je familie of vrienden eens flink uit te pakken tijdens een enorm paasontbijt. De Choco eieren, paasbrood en ovenverse broodjes vliegen je om de oren. Heerlijk, maar wel lastig als je net een beetje op de lijn wil letten. Nu hoeft dit gelukkig helemaal geen probleem te zijn. Gewoon een kwestie van het heft in eigen handen nemen. Dit recept laat zich super goed combineren met wat rosbief, een versgeperst sapje en een lekker bruin brood. Geloof ons, iedereen gaat je dankbaar zijn. 

RECEPT: 1 EI IS GEEN EI

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 8 eieren
  • bakje kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 avocado
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 20 zwarte olijven
  • 20 kappertjes
  • 4 eetlepels hummus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel dukkah

Pak een grote kom en meng hierin de gehalveerde tomaatjes, de geitenkaas, bieslook, olijven, en kappertjes samen met de olijfolie. Even mengen en op smaak brengen met een beetje zout en versgemalen peper.

Breng vervolgens een halve pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Maak ondertussen de borden op door een eetlepel hummus midden op het bord te leggen. Hierop gaat een flinke schep met het tomaten-geitenkaasmengsel. Haal na 5 minuten je eitjes uit het water, laat ze even schrikken met een fikse plens koud water om ze vervolgens van hun jasje te ontdoen. Halveer de eitjes en verdeel ze over de borden en afmaken met wat dukkah en eventueel wat peper en zout. Lekker met wat brood, rosbief en een versgeperst sapje. Fijn pasen!