Gezonde alternatieven voor op de BBQ!

Ben jij al BBQ moe?  Gezonde alternatieven voor op de BBQ!

Zomer in Amsterdam staat gelijk aan BBQ-en in het park. Een stukkie vlees met saus, stokbroodje met kruidenboter, wijntje erbij, wie doet je wat? Ondertussen hebben we al van een aantal van deze mooie zomeravondjes mogen genieten en om aan al dat genieten niet een permanente zwemband over te houden, hebben wij 3 alternatieven op een rijtje gezet om het BBQ-en niet minder gezellig maar wel wat gezonder te maken!

Zalm pakketje met venkel, wortel, citroen en verse dille

Dit vergt inderdaad een stukje voorbereiding maar geloof ons: deze moeite loont.

  1. Maak de venkel en de wortel schoon. Doe dit door bij de venkel het hart te verwijderen en de wortel te schillen. Bewaar van de venkel het groen.
  2. Leg een deel van de schone en in stukjes gesneden groenten op een stukje aluminiumfolie.
  3. Daarbovenop komt een stukje zalm besprenkelt met zout, peper en een beetje witte wijn.
  4. Als laatste leg je op de zalm een schijfje citroen, het groen van de venkel en wat fijngehakte verse dille en dan is het klaar om de BBQ op te gaan!

Eigengemaakte hummus

In sauzen uit de supermarkt zitten naast vetten vaak ook veel suikers. Je eigen hummus maken is dan een gezonde (en vegan) optie. En het is makkelijker dan je denkt.

 

In de blender gaat: 1 blik of pot kikkererwten, 1 eetlepel Tahin (pasta van sesamzaad), een halve uitgeperste citroen, 1 teentje knoflook, 1 theelepel paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Alles blenden totdat je overblijft met een egaal geheel. Je kan naar eigen smaak nog wat extra smaakmakers toevoegen en eventueel verdunnen met wat water en olijfolie.

Neem in plaats van een wit stokbrood een brood op basis van zuurdesem!

Alvast bedankt: je lichaam.

Geniet!