Linda en de eGym

trainen op de eGym

Wij zijn super enthousiast en overtuigd van de nieuwe eGym cirkel. Daarom willen we graag dat zoveel mogelijk mensen het zelf gaan ervaren. Toch is het wel spannend en soms een klein beetje intimiderend al die nieuwe toestellen. Een ervaring lezen van iemand kan daarbij helpen. Linda traint met de eGym cirkel en is net zo enthousiast als wij zijn. De hoogste tijd om het zelf te gaan ervaren.

Spannend, een nieuw fitness concept! Wat deed je besluiten om te trainen met de eGym?

Ik vond het meteen een aantrekkelijk idee om een programma te volgen, dat precies op mijn lichamelijke (on)mogelijkheden is afgestemd. En, om eerlijk te zijn, vond ik het ook best fijn dat je maximaal resultaat met een minimum aan inspanning zou kunnen bereiken. Tja, een echte sportvrouw ben ik nooit geweest…

En verder vond ik de sfeer in HCJ meteen erg prettig. Aardige mensen, schone ruimtes, niet al te hysterische muziek 😉

De meeste mensen trainen met een bepaald doel. Had jij een doel voor ogen voordat je begon aan de eGym?

Ja, ik ben erg ziek geweest en had last van grote vermoeidheid. Toen heb ik een Detox-kuur gedaan en begrepen dat ik iets moest gaan doen aan spieropbouw. Ik deed al een soort van bejaarden-Pilates, maar dat schoot niet op. Met de eGym merk ik echt vooruitgang en erg snel ook! Ik voel me bovendien veel energieker en heb inderdaad spieren gekregen. Ik had nooit gedacht dat zoiets mij zou lukken…

Het is een uitdagend circuit, was je al een fanatiek sporter voordat je begon te trainen met de eGym?

Nee joh, echt niet! Ik vond er niks aan en was juist wat huiverig voor sportscholen met allemaal mooie mensen, die hun spierbundels lopen te bewonderen. Ik dacht dat ik daar niet tussen hoorde. Gelukkig blijkt dit niet zo te zijn bij HCJ en heb ik gemerkt dat er nog meer mensen zijn zoals ik. Ik raad het nu ook anderen aan om dit te gaan doen.

Een cirkel van allemaal fitness apparaten kan ook een beetje intimiderend zijn. Hoe was je eerste ervaring?

Ja ik vond het best spannend, maar heb goeie instructies gekregen van Hans, de fitness trainer. Met veel geduld liet hij mij uitvinden hoe ik de apparaten moest bedienen. Ik maakte in het begin nog wel eens fouten, maar ook dan gebeuren er geen rampen. Omdat ik eigenlijk nauwelijks ervaring had met fitness-toestellen, legde ik soms mijn benen verkeerd neer of pakte ik de grepen verkeerd vast. Maar eigenlijk is het uiteindelijk super-eenvoudig.

Was je snel gewend aan alle verschillende toestellen?

Ja hoor dat was heel goed te doen. En het was natuurlijk extra leuk, toen er drie nieuwe toestellen in gebruik konden worden genomen na de verbouwing.

De eGym cirkel houd je resultaten nauwlettend in de gaten en stemt de training steeds af op jouw behoefte, hoe beviel dit?

Ja dat is eigenlijk precies hetgeen ik het allerleukste vind aan dit systeem. Ik vind het een kick om te zien hoe ik mijn grenzen steeds kan verleggen en dat ik steeds meer kilo’s weg kan duwen. Ook al die dingen als puntentelling, clubscore, biologische leeftijd, spier-disbalans die je op je app kan nakijken, stimuleren mij het meeste om hiermee door te gaan. En, heel kinderachtig misschien, maar ik voel me een hele Piet als mijn puntentelling stijgt. Zeker omdat ik weet waar ik vandaan kom.

Twee Keer in de week, 30 minuten trainen. Klinkt als muziek in de oren! Is het goed vol te houden?

Ja echt! Het is zelfs zo eenvoudig, dat ik veel vaker ga. Ik ben er meestal om de dag en dat doe ik niet eens met tegenzin.

Het is zelfs al zo dat ik, om mijn goede resultaten te behouden, me heb voorgenomen om op mijn vakantie-adres een sportschool op te zoeken om geregeld door te gaan met mijn trainingen. Ik blijf 2 maanden weg en wil proberen om mijn opgebouwde kracht te behouden. Zo heeft mijn familie me nog nooit meegemaakt….

Wat vond je het leukst aan het trainen met de eGym?

Het leukste is dat je zo snel en eenvoudig resultaat boekt en dat je dat gewoon meteen kan aflezen aan je ‘scores’ op je app. Het zorgt er voor dat ik deze keer het idee heb, dat ik hier echt zonder tegenzin mee door kan gaan. 

En nu waar het natuurlijk allemaal om gaat, wanneer begon je resultaat te merken en voldeed het aan je verwachtingen?

Ik merkte al vrij snel resultaat. Ik geloof dat het na twee à drie weken was dat ik weer ‘doorgemeten’ werd en dat er toen al minder vet en meer spieren gemeten werden. Ook merkte ik dat ik iedere keer weer meer kilo’s kon wegduwen en dat mijn biologische leeftijd enorm zakte. Heel raar als je 60 bent om een biologische leeftijd van 24 te krijgen. Ik kan dat ook eigenlijk niet echt geloven…

Heb je een sporttip voor aankomende eGym sporters?

Ga lekker regelmatig even langs de eGym om je rondje te doen. Het kost heel weinig tijd, dus je kan ieder vrij momentje even gaan. En check je scores op de app, dat maakt je weer helemaal gelukkig, hoe klein je vooruitgang is, het lukt altijd.

Meld je aan voor een proeftraining

Nieuwsgierig geworden en kan je wel een nieuwe fitnessuitdaging gebruiken? Meld je dan vrijblijvend aan voor een proeftraining bij de leukste sportschool in de Amsterdamse Jordaan.

Proeftraining eGym