Medewerker van de maand: Johan

Johan is voor velen een bekend gezicht bij Health Club Jordaan want hij werkt inmiddels alweer een jaar bij ons. En dit kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Tijd dus om deze energieke, gastvrije en vooral lange verschijning eens beter te leren kennen.

Hoe ben je bij Health Club Jordaan terecht gekomen?

Ik heb 13 jaar in de horeca gewerkt, waarvan de laatste 9 jaar in hotels. Ondanks dat ik het met veel plezier gedaan heb, haalde de lange werkdagen en ongezonde levensstijl me snel in. Ik ben toen met iemand bevriend geraakt die in de directie zit van HCJ. De manier waarop hij over de club sprak vond ik altijd erg motiverend en bijzonder. Toen ik op mijn 30ste besloot het roer om te gooien en een nieuwe start te maken in mijn werk en privé leven, kwamen de verhalen over Health Club Jordaan steeds bovendrijven. Op een dag besloot ik weer eens contact te leggen met die betreffende vriend en heb ik gevraagd of ik iets voor hem en HCJ kon betekenen.

Het allerleukste aan mijn baan vind ik…

Dat ik dagelijks met leden in contact kom die allemaal een eigen verhaal hebben. Ik heb zoveel bewondering voor de leden, die ondanks hun drukke agenda, fysieke klachten of vervelende thuissituaties toch de moeite nemen om naar de club te komen. Vervolgens zie ik ze met gezonde blosjes op het gezicht en een voldane lach vertrekken. Dat geeft mij ook de motivatie om actief te zijn, juist op de momenten als het even niet zo lekker gaat.

Wat maakt werken bij Health Club Jordaan zo leuk?

Ik haal veel voldoening uit de salesgesprekken en zelfs uit de administratieve werkzaamheden, haha. Ook heb ik veel leuke collega’s die op hun beurt allemaal fantastische capaciteiten en eigenschappen hebben. Ik leer veel van ze door te kijken hoe zij met leden omgaan. Ja en ach… dat ik alleen maar vrouwelijke collega’s (receptie) heb, vind ik ook niet zo erg hoor…..

Je bent de hele dag omgeven door sportieve types? Kom je zelf nog wel aan sporten toe en hoe motiveer jij jezelf
Jazeker, ik plan mijn trainingen bijna altijd ’s ochtends in. Ik probeer 3 x per week aan kickboxen of krachttraining te doen. Tevens heb ik 2 vaste dagen waar ik Shorinji Kempo, een Japanse vechtsport, beoefen. Mijn grootste motivatie om te sporten is dat ik weet dat ik er zoveel voor terugkrijg, en dit is niet alleen op fysiek gebied. Ik merk dat ik bewuster van mijn gezondheid en levensstijl ben en dat was vroeger toch echt heel anders. Omdat ik nog veel, privé & werk, afspraken heb buiten mijn werk om, vind ik het fijn dat ik lekker actief en gemotiveerd de dag door kan komen.

Wat is jouw favoriete gezonde snack?

Met veel plezier ga ik langs de visboer voor makreel of haring. Ook haal ik graag van die lekkere shakes bij de Superfood winkel.

En wat is je ultieme guilty pleasure?

Met een dikke steak & cheese sandwich en een goeie film op bank!

Hard gewerkt, naar huis en dan… Wat is jouw ultieme ontspanningsmoment?
Thuiskomen, muziek aanzetten, een bakje kwark met van alles erin en dan echt even aan niks denken. Dat werkt voor mij heel goed wanneer ik een drukke dag heb gehad.

Op mijn vrije dag ga ik het liefste…
Ik spreek graag met vrienden af om vervolgens bijvoorbeeld naar het Amsterdamse bos te gaan, even uit te waaien, en koffie te doen.

Heb je nog een droom op sportief gebied, zoals een marathon rennen, deelnemen aan een triathlon of met de fiets naar China?

Jazeker! Ik wil heel graag met de groep waar ik mee train naar Japan voor een Taikai van Shorinji Kempo. Vervolgens willen we daar een demonstratie geven voor duizenden andere vechters. Ook wil ik heel graag nog naar Noorwegen voor een survival trip. Slapen in een zelfgemaakt hutje en vissen met een handgemaakte vishengel, lijkt me helemaal top!