Ontstressen met Aletta

Had je Aletta 2 jaar geleden verteld dat ze lid zou worden van Health Club Jordaan, dan had ze je vierkant uitgelachen. Nu sport ze hier al een jaar en dat doet haar goed.

“Ik had een tijd geleden behoorlijk last van stress. Ik sportte niet echt, alleen een beetje zwemmen af en toe. Zo’n sportschool was echt een ver van m’n bed show. Toen zag ik een advertentie in de krant voor het anti stress programma. Dat moet ik geloof ik maar doen, dacht ik. En dat programma heeft me echt onvoorstelbaar goed gedaan.

Toen het weer wat beter ging na het programma, zei mijn coach ‘nu moet je wel doorgaan en gaan sporten.’ Hij had me al zo overtuigd met de ademtherapie, dus ik ging daar blind op. Zo kwam ik bij Anne terecht. Zij is mij gaan begeleiden bij het trainen. Dat was geweldig, daar kan ik ook alleen maar met lof over praten. Ze heeft me werkelijk enorm goed geholpen. Het was een heel spannende zoektocht. Ik moest het weer langzaam op gaan bouwen. Na stressklachten is te veel doen natuurlijk niet goed voor je. Dat heeft Anne heel knap gedaan. En dan met name de dosering, daar heb ik nog steeds plezier van. Het leuke is dat Anne een balletachtergrond heeft. We hebben elkaar daar leuk in kunnen vinden. Ik ben zelf namelijk ook danseres geweest en heb daarna nog 30 jaar les gegeven.

Sinds kort sport ik alleen, zonder Anne. Ik train heel braaf zo’n 30 a 40 minuutjes per keer, twee keer in de week. Ik doe alleen fitness, hoe saaier hoe beter voor mij. Ik heb namelijk al zo ontzettend veel gedaan op fysiek gebied. Daarnaast zwem ik ook nog één keer in de week. En het bevalt me echt heel erg goed, ik ben heel tevreden. Dit is precies wat ik aankan en wat ik kan beteugelen. Het is goed zoals het is! Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met mij, ik ben helemaal van de stressklachten af.

Het is een enorme doorbraak voor mij geweest om hier te komen. In een heleboel opzichten. Ik dacht altijd dat een sportschool niets voor mij was, maar bij HCJ voel ik me helemaal op mijn plek. Ik heb het echt getroffen. Ik vind de sfeer heel prettig. Iedereen doet zijn eigen ding en je kunt volkomen jezelf zijn. Dat vind ik ongelooflijk leuk. Het ideale is ook dat HCJ bij mij om de hoek zit, een hele prettige bijkomstigheid.”