Ontstressen met Anne-Loes

“Een vriendin wees mij op de informatie avond bij Health Club Jordaan over het Anti-Stress Programma. Ik was me er van bewust dat ik snel op een hoog stressniveau zat en het vervolgens lastig vond om het daarbij behorende adrenalineniveau weer omlaag te krijgen. Ik was om die reden ook erg snel moe en sliep ontzettend veel. Dat besef is eigenlijk gegroeid tijdens het programma zelf.

Vanaf het begin had ik een goed gevoel bij het programma, omdat het heel duidelijk was wat de bedoeling ervan is. Het is geen zweverig iets, maar juist een tastbaar traject met alle metingen die gedaan worden. Daardoor had ik er vertrouwen in. Desondanks begon ik toch met de gedachte “eerst zien, dan geloven”.

In het begin is het een beetje gek dat je op een bank gaat liggen om adem te halen, maar als je dat opzij zet, is het heel fijn. Ook is het even zoeken naar het juiste moment waarop je het beste je ademhalingsoefeningen kan doen in je vrije tijd, maar daar heb ik inmiddels prima mijn weg in gevonden.

Dit komt mede door mijn persoonlijke coach Anne. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar. Anne is echt een topper! Lief, oplettend, motiverend en je kan ook nog eens met haar lachen.

Wat ook fijn is, dat ik merk dat het programma echt werkt! Ik voel nu veel beter aan wanneer de spanning oploopt en wat ik daar aan kan doen. Maar vooral weet ik nu heel goed hoe ik kan voorkomen dat ik überhaupt op dat punt kom.

Het programma heeft ervoor gezorgd dat ik beter aanvoel wanneer stress de overhand neemt en hoe ik dat kan voorkomen. Het leukste was eigenlijk dat je ziet hoe je wekelijks vooruit gaat. De laatste paar keer zat ik vol ongeloof naar het scherm te kijken, omdat mijn hartslag twee weken achter elkaar met tien slagen per minuut zakte. Het is tof om te zien dat de metingen aangeven dat m’n gevoel klopt; het gaat echt beter met me.

Voor de stresskipjes onder ons, zou ik het programma zeker aanraden. Het programma helpt je leren ontspannen en daarnaast is het de ideale mogelijkheid om je sportieve activiteiten weer op een goede manier op te bouwen.”