Poké bowl recept

Dé nieuwste toevoeging in saladeland is toch echt wel de Poké Bowl! Dit Hawaiiaanse gerecht is steeds vaker op de kaart te vinden van menig lunchtentje of afhaalspot. Waarom? Omdat het behalve superlekker ook nog eens gezond is. Een gouden combinatie als je het ons vraagt. Dus… hup naar de winkel om alle ingrediënten in te slaan. Met dit recept draai jij in een handomdraai deze hippe salade met pittige zalm in elkaar. Beloofd.

Komt ie!

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 200 gr gekookte sushi- of basmatirijst
  • 250 gr verse zalmfilet (zonder huid), in kleine blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 lente uitjes
  • komkommer
  • avocado
  • 250 gr sojaboontjes
  • bakje wakame (zeewiersalade)
  • geroosterde sesamzaadjes

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd vervolgens de zalmfilet in kleine blokjes en de

lente uitjes in lekker dunne ringetjes. Zet dit apart en ga verder met de marinade. Doe de sesamolie, sojasaus en lente uitjes in een kom en voeg hier de blokjes zalm aan toe. Afdekken en hup de koelkast in! Water opzetten en sojaboontjes kort koken (3 minuten). Komkommer in halve plakjes snijden, avocado in blokjes en sesamzaadjes roosteren of uit de verpakking halen ;). Pak je favo kom en doe daar eerst de rijst in als soort van ondergrondje. Now the fun part starts! Vol laden met al dat lekkers. Afmaken met sesamzaadjes en eventueel een toefje Shirachamayo (mayo + shirachasaus).

Klaar, eten maar!