SEIZOENSRECEPT: Pittige worteldip

De dagen zijn weer langer en het zonnetje doet aardig haar best, de lente is officieel begonnen! En daarmee is ook de tijd aangebroken om lekker in de Amsterdamse parken te hangen of urenlang te kletsen op je balkon onder het genot van een hapje en drankje. Om toch een beetje te letten op je lijn en met het oog op de naderende stranddagen hebben we een lekker slank alternatief voor de vettige prefab dips. Deze pittige worteldip met gember past in je beachbody dieet én is ook nog eens in het seizoen. Enjoy!

Wat heb je nodig?

500 gram wortelen

2 theelepels tahinipasta

2 tenen knoflook

halve citroen

3 ijsblokjes

stukje gember van circa 3 cm

goede kwaliteit olijfolie

pitabroodjes

granaatappelpitjes en walnoten om te garneren

hoe maak je de worteldip?

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Voeg vervolgens de wortelen toe en kook deze voor 10 minuten totdat ze lekker zacht zijn. Giet de worteltjes af en doe ze in de blender samen met de tahinipasta, citroensap, knoflook, gember en de ijsblokjes. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de blender het werk doen totdat er een zachte puree ontstaat. Giet de dip over in een bakje en garneer met wat granaatappelpitjes, walnoten en tot slot een lekkere scheut olijfolie. Pitabroodjes erbij en dippen maar!