Spierballen Yoga

Afgelopen week ontvingen we een ontzettend leuk mailtje van één van onze leden. Jocelyn is al een aantal jaren lid van de club, maar sinds ze met personal training is begonnen heeft ze haar focus weer helemaal herontdekt. Lees hieronder haar verhaal!

Jocelyn

Ik was afgelopen week opeens in tranen na een oefening. Ik denk dat Hans, mijn personal trainer, het niet merkte, maar het geluk moet van mij afgestraald hebben! 

Het is nu 5 maanden geleden dat ik mezelf een trainingsschema cadeau heb gegeven. Ik wilde één maand 2x per week trainen, dan was het budget wel op. Het werden enkel twee trainingen waarna ik een maand op eigen houtje verder mocht, maar gewapend met een plan!

Oei, dit was leuk. Ik hield de resultaten bij en elke keer probeerde ik iets in gewichten omhoog te gaan. Trots kwam ik na vier weken met een volgeklad velletje terug en deden we weer twee nieuwe trainingen samen die ik vervolgens afwisselde. Weer een maand ging voorbij. Nog voor ik was uitgekeken op het schema trok hij weer iets nieuws uit de kast. 4010 en het 3110 tempo’s klinken voor mij nu heel gewoon; ik hoef niet eens meer te tellen, het gaat automatisch. Alle ingewikkelde termen sla ik alleen nog steeds niet op, omdat ze mij niet echt interesseren denk ik (sorry Hans).

Afgelopen week deden we 1 oefening die ik herkende van het begin. Hij gaf mij 4kg i.p.v. 2kg. “Ja echt, probeer maar” was het antwoord op mijn sceptische glimlach. En het was niet het feit dat het lukte, maar dat ik voelde dat nu verschillende spieren samenwerkten. Spieren die ik nog niet kende en alles voelde verbonden. Opeens snapte ik dat ik al weken verschillende oefeningen deed om mijn lijf in balans te krijgen. 

Nu ben ik vrij nuchter, maar verhalen van vrouwen die met yoga een lang verlangde rust kunnen vinden blijven toch hangen als ik de Happinez in het cafe doorblader. Yoga is zeer fijn; absoluut, maar kan het niet zo zijn dat deze work-outs mijn yoga zijn?!? Loslaten van al mijn gedachten, overgeven aan het moment, je sterk voelen en rechtop zitten. Nu merkte ik ook nog eens dat ik vooruit ging, deze resultaten had ik nooit verwacht. (Ja; de vergelijking met Yoga heb ik nu weer los gelaten:)

In het begin was ik gewoon lekker aan het trainen en vond dát al leuk, maar dit was een nieuw cadeautje. Al jaren train ik bij de Health Club, maar deze maandelijkse begeleiding heeft mij zoveel gegeven. Een verborgen commercial voor personal trainers?! Ik wil gewoon van de daken schreeuwen hoe leuk dit is, dit gun ik iedereen. Had er nooit bij stilgestaan dat dit gevoel mogelijk was. Tuurlijk moet je wel een beetje discipline hebben en probeer ik stiekem toch goed op te letten tijdens al die ingewikkelde termen (echt hoor Hans), zodat ik daarna in mijn eentje wel het juiste doe. 

Oh en ja…het is waar; 5 maanden steady doorzetten heeft zin. Ik was alleen in het begin helemaal niet bezig met een resultaat; ik genoot gewoon van elke training. Wist ik veel.

Heeft het dan stiekem toch iets weg van yoga?! Spierballen Yoga:)

Deel je verhaal!

Heb jij ook een HCJ ervaring die je met ons wil delen? Wij vinden het altijd leuk om deze te horen! Stuur een mailtje naar info@healthclubjordaan.nl