Tjeerd en de egym

Wij zijn super enthousiast en overtuigd van de nieuwe eGym cirkel. Daarom willen we graag dat zoveel mogelijk mensen het zelf gaan ervaren. Toch is het wel spannend en soms een klein beetje intimiderend al die nieuwe toestellen. Een ervaring lezen van iemand kan daarbij helpen. Tjeerd traint met de eGym cirkel en is net zo enthousiast als wij zijn. De hoogste tijd om het zelf te gaan ervaren.

Spannend, een nieuw fitness concept! Wat deed je besluiten om te trainen met de eGym?

Tijdens één van mijn reguliere bezoeken van de sportschool zag ik dat er een eGym werd gebouwd. Een van de instructrices vertelde mij wat de eGym inhield en wat het voor mij kon betekenen.

De meeste mensen trainen met een bepaald doel. Had jij een doel voor ogen voordat je begon aan de eGym?

In mijn hoofd is mijn doel om met een sixpack de zomer in te gaan hahaha maar in realiteit sport ik om fit te blijven, voor ontspanning en om even mijn hoofd leeg te kunnen maken.

Het is een uitdagend circuit, was je al een fanatiek sporter voordat je begon te trainen met de eGym?

Fanatiek wil ik niet zeggen maar ik ga twee keer in de week naar de sportschool, fiets altijd lekker door Amsterdam en zorg dus wel voor de gezonde dagelijkse lichaamsbeweging.

Een cirkel van allemaal fitness apparaten kan ook een beetje intimiderend zijn. Hoe was je eerste ervaring?

Intimiderend vond ik het totaal niet. Ik was eerder nieuwsgierig hoe het zou werken en of het bij mij past.

Was je snel gewend aan alle verschillende toestellen?

Na twee keer was ik gewend en begon het ook steeds leuker te worden.

De eGym cirkel houdt je resultaten nauwlettend in de gaten en stemt de training steeds af op jouw behoefte, hoe beviel dit?

Dit bevalt uitstekend. Het is leuk om je progressie te zien en het motiveert mij om alle oefeningen zo goed mogelijk te doen en niet om stiekem te smokkelen of halverwege af te haken.

2 Keer in de week, 30 minuten trainen. Klinkt als muziek in de oren! Was het goed vol te houden?

Het is voor mij perfect. Ik sport nu vaker omdat ik weet dat ik inclusief warming up na 45 minuten weer buiten kan staan. Ook al heb ik een drukke agenda, wetende dat het een kort intensief programma is maakt het voor mij makkelijk in te passen.

Wat vond je het leukst aan het trainen met de eGym?

Ik vind het leuk dat je je vooruitgang ziet. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat je elke oefening zo goed mogelijk uitvoert waardoor je optimaal en efficiënt traint in een zeer korte tijd.

En nu, waar het natuurlijk allemaal om gaat, wanneer begon je resultaat te merken en voldeed het aan je verwachtingen?

De resultaten kwamen nadat ik de tweede krachtmeting deed. Niet dat ik nu mijn gedroomde sixpack heb hahaha maar ik merk zeker dat ik sterker word en dat mijn spiermassa toeneemt.

Heb je een sporttip voor aankomende eGym sporters?

Ga het gewoon proberen en ervaren. Het is een leuke en andere manier van trainen. Ik denk dat het vooral bij je moet passen wil je het volhouden. Ik ben in ieder geval erg positief en blijf de eGym zeker gebruiken.

Meld je aan voor een proeftraining

Nieuwsgierig geworden en kan je wel een nieuwe fitnessuitdaging gebruiken? Meld je dan vrijblijvend aan voor een proeftraining bij de leukste sportschool in de Amsterdamse Jordaan.

Proeftraining eGym