Trainer van de maand: Noortje

Heb jij een nieuw gezicht gespot tijdens het sporten? Dat zou heel goed kunnen. We hebben namelijk een nieuwe personal trainer. Sinds kort kan je bij Noortje Creemer terecht om je nét even dat stapje harder te laten lopen en positief te blijven tijdens een pittige work-out. De hoogste tijd om eens kennis te maken onze nieuwste aanwinst.

Hoe is jouw weg naar het worden van een fitness trainer verlopen?

Tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen werd er vanuit mijn studievereniging een opleiding tot fitness trainer aangeboden. Ik was toen al een paar maanden aan het overwegen om zo’n opleiding te doen om daarna werk te kunnen gaan zoeken in de richting van mijn opleiding. Samen met een studievriend ben ik begonnen. Ik ben begonnen met de specialisatie tot Fitness Trainer. Omdat het me zó goed beviel ben ik hierna meteen doorgegaan met het volgen van de opleiding tot Personal Trainer.

Het allerleukste aan mijn baan vind ik….

Het helpen van mensen. Ik zie mezelf als gezegend met een liefde voor alles wat actief is, en om andere mensen die dit misschien niet hebben, enthousiast te kunnen maken. Ik vind het heel erg leuk te zien dat ik ze hierdoor kan helpen hun doelen te behalen.

Wij vinden Health Club Jordaan natuurlijk de leukste sportschool van Amsterdam! Wat was jouw reden om bij HCJ te gaan werken?

Ik was bij meerdere sportscholen aan het solliciteren, verspreid over heel Amsterdam. Toen ik werd teruggebeld door HCJ voelde het meteen goed. Ik heb toen mijn andere sollicitaties afgezegd en ben voor de volle honderd procent voor HCJ gegaan.

Wat is een typische Noortje manier om mensen extra te motiveren?

Positief blijven en altijd blijven lachen! Altijd kijken naar de positieve kanten, focussen op de vooruitgang, ook al gaat dat soms met kleine stapjes.

Als fitness trainer sta je natuurlijk het grootste deel van de dag in de sportschool. Kom je zelf nog wel aan sporten toe en hoe motiveer jij jezelf?

Nu ik de mogelijkheid heb bij HCJ te trainen, train ik voor of na mijn shift. Het feit dat ik al in de sportschool ben is makkelijk en een praatje kan maken met mijn collega’s of bekenden maakt het sporten gezellig. Ik hoef mezelf eerlijk gezegd niet vaak te motiveren. Trainen is zowel een gewoonte, als iets wat ik oprecht prettig vind om te doen.

Welke gouden tip tot sportsucces zou je graag met de sporters van HCJ willen delen?

Ook al heb je geen zin, ga naar de sportschool en begin aan je training. Ook al doe je maar 1 set van 1 oefening, het is meer dan je op de bank thuis had gedaan. En, als je toch in de sportschool bent krijg je misschien nog wel de energie om je training af te maken ook! ? Het is een kwestie van doen, beginnen en volhouden!

Omschrijf een typische Noortje work-out.

Een training met veel beenoefeningen is en blijft mijn favoriet!

Als mensen na de training naar huis gaan wil ik dat ze zich ………. voelen.
Als mensen na een training naar huis gaan wil ik dat ze zo’n fijn spaghetti-gevoel in hun armen en benen hebben. Waardoor ze voelen dat ze er een goede training op hebben zitten!

Ontspannen, heerlijk en hoog nodig! Wat is jouw ultieme relax-moment?

Met een grote kop thee op de bank een boek lezen