Voor de vroege vogels

Ken je dat gevoel van de dag beginnen terwijl de stad nog moet ontwaken? Volgens sommige mensen bestaat er geen beter gevoel. Voor deze mensen hebben wij goed nieuws want we gaan vanaf september doordeweeks om 6.30 uur open. Ook gaan wij meer circuittrainingen geven in de ochtend (deze tijden vind je onderaan deze nieuwsbrief). Nou weten wij ook wel dat niet iedereen een ochtendmens is, daarom hebben wij speciaal voor de uitslapers onder ons 3 redenen op een rijtje gezet waarom het gezond is om een vroege vogel te zijn.

  1. Vroeg opstaan kan de rest van je dag minder stressvol maken

Door de ‘extra’ tijd die je jezelf geeft in de ochtend is de kans kleiner dat je je moet haasten of zal gaan stressen wegens tijdgebrek. Dit zet meteen een kalmere toon voor de rest van je dag.

  1. Het verbetert de kwaliteit van je slaap

Mensen die gewend zijn om vroeg op te staan hebben vaker een goede en vaste slaaproutine. Ze staan meestal iedere dag rond dezelfde tijd op en zijn daarom meer geneigd op een vaste tijd naar bed te gaan. Er wordt gezegd dat een vaste slaaproutine enorm kan bijdragen aan de kwaliteit van je slaap. Je interne klok werkt dan beter waardoor in slaap komen en ook het opstaan makkelijker zullen gaan. Helaas betekent dit ook dat je eventueel gedurende het weekend een wekkertje moet zetten…

  1. Het helpt bij het volhouden van je work-out routine

Sporten is iets waar je enorm tegenop kunt zien, zeker als je je na een lange werkdag nog naar de sportschool moet slepen. Daarom kan het helpen je sportmoment meteen ‘s ochtends in te plannen nog voordat je naar je werk gaat. Zo heb je minder tijd om excuses te verzinnen niet te gaan sporten. Plus mocht je moeilijk kunnen opstaan en nog lang slaperig zijn, kan het doen van een aantal fitness-oefeningen in de morgen jouw de energie geven om fit aan je dag te beginnen!

Onze circuittraining tijden zijn:

Ma, wo en vr: 7.30-8.00 en 18.30-19.00 uur.

Di en do: 7.00-7.30 en 18.30-19.00 uur.

Za en zo: 10.00-10.30 en 11.30-12.00 uur.