Zomers snacken voor de lekkerbekken

Het is zomer en dit betekent veel terrasjes, snackje hier, snackje daar. Lekkerrrr! Maar soms niet altijd even gezond. No problemo, wij hebben een verfrissende oplossing voor je. Deze huisgemaakte ijsjes zijn gezond, leuk om te maken en superrr lekker. Ook leuk om met je kids te maken.

Wat heb je nodig?

• 1 1/2 kopje blauwe bessen, vers of bevroren
• 1 1/2 el water
• 5 eetlepels ahornsiroop of honing
• 3/4 kopje kokosmelk of rijstemelk
• 1/2 kopje amandelmelk
• ijslollievormpjes
• houten spatels

Hoe maak je het?

1. Zet een steelpannetje op het vuur en meng hierin de bosbessen, het water en de drie eetlepels ahornsiroop of honing in en laat koken tot alles stroperig en dik is.

2. Meng hierna de overgebleven twee eetlepels ahornsiroop of honing, de kokosmelk en de amandelmelk samen in een kommetje.

3. Pak de ijslollievormpjes en vul ze voor iets meer dan de helft met het mengsel van kokos- en amandelmelk. Voeg er vervolgens een lepel van de bosbessenstroop aan toe.

4. Plaats in iedere ijslollie een houten spateltje en laat ze voor minimaal 5 uur hard worden in de vriezer. voor een uur in de diepvries. Steek dan de houten spatels in de vormpjes.

Enjoyyyyyyy!