vinyasa yoga amsterdamword
lid

vinyasa yoga amsterdam

Op zoek naar Vinyasa yoga Amsterdam? Health Club Jordaan biedt verschillende yoga lessen in Amsterdam aan. Yin yoga en gentle hatha flow yoga zijn de wat rustigere varianten. Vinyasa yoga is een wat krachtigere yogastijl.

Asana flow

Vinyasa yoga Amsterdam bestaat uit een serie oefeningen die in het Sanskrit “asana’s” genoemd worden. Tijden het uitvoeren van deze oefeningen synchroniseer je je ademhaling met je beweging waardoor er een flow van beweging ontstaat. Over het algemeen gaan de omhoog gaande bewegingen samen met de inademing en de neergaande bewegingen  samen met de uitademing.

Zonnegroet

Iedere Vinyasa yoga les begint met de zonnegroet. Deze warming-up bestaat uit een serie van 12 houdingen die het lichaam activeren en voorbereiden op allerlei krachtige asana’s die na de zonnegroet volgen.

Savasana

Na alle inspanning is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Iedere yogales wordt afgesloten met de  savasana ook wel de “corpse pose” genoemd. Hierbij lig je enkele minuten met gesloten ogen op je rug terwijl je rustig ademhaalt.

Vinyasa yoga amsterdam proberen?

Iedere zaterdag om 15.30 uur geeft Roos een Vinyasa Yogales. Wil je ook eens een andere yogavorm proberen? Neem dan een kijkje op het groepslesrooster.