yoga amsterdamword
lid

Yin yoga amsterdam

Yoga is in Amsterdam immens populair. Maar met al die verschillende yogastijlen is het soms lastig om de stijl te vinden die bij jou past. Health Club Jordaan biedt 3 verschillende soorten yogales aan in Amsterdam: Vinyasa yoga, gentle hatha flow yoga en yin yoga. Vinyasa yoga is de meest actieve vorm van de drie, oftewel de meest “yang” variant. Terwijl yin yoga juist garant staat voor totale ontspanning.

Langere houdingen 

Yin yoga, kent net als alle andere yogavormen een serie van asana’s of houdingen. In tegenstelling tot deze andere yogasoorten is de exacte vorm of uitlijning van je lichaam niet het belangrijkste, maar is het vooral belangrijk dat je enkele minuten in een houding blijft liggen of zitten. Hierbij stretch je je spieren en bindweefsel wat uiteindelijk leidt tot totale ontspanning.

Wissel yin yoga af met fitness

Yin yoga amsterdam is een ideale afwisseling van een actievere vorm van yoga of een pittige fitnesstraining. Bij oefeningen die zijn gericht op het versterken van je spieren, maak je je spieren korter. Door ze regelmatig te stretchen vergroot je het bereik van je spieren. Zo zal je merken dat je een grotere range of motion ontwikkelt en bijvoorbeeld nog diepere squats kunt maken. Daarnaast verbetert yin yoga je bloedcirculatie en voel je je flexibeler.

yin yoga amsterdam is geschikt voor iedereen

Ook als je geen topsporter bent heb je baat bij yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze en kan je last krijgen van rugpijn. Yin yoga helpt je om deze spieren soepel te houden en rugklachten te voorkomen en verminderen.

Enthousiast geworden?

Doe dan mee met de les. Iedere dinsdag om half 5 in de yogastudio van Health Club Jordaan Amsterdam.