word
lid

Clubregelement

Algemeen

Om bezoeken aan onze club zo plezierig, hygiënisch en veilig mogelijk te maken hebben we een clubreglement. Iedere bezoeker is verplicht om zich aan dit reglement te houden. We willen iedereen alvast hartelijk bedanken voor de medewerking.

Aansprakelijkheid

Een medische contra-indicatie voor Fitness dient te worden gemeld aan een medewerker van Health Club Jordaan voorafgaand aan het gebruik van de faciliteiten. Het is niet toegestaan gebruik te maken van apparaten of faciliteiten, waarmee je niet bekend bent. Indien je niet bekend bent met een of meerdere apparaten of faciliteiten, dan dien je dit aan een medewerker van Health Club Jordaan kenbaar te maken, zodat er uitleg kan worden geven. De aanwijzingen van medewerkers van Health Club Jordaan dienen te allen tijde worden opgevolgd.

Toegangscontrole

Leden van Health Club Jordaan dienen bij ieder bezoek in te checken bij de receptiebalie door de clubpas door een van de kaartlezers te halen. Wanneer je geen clubpas (bij je) hebt mag je pas na toestemming van een receptiemedewerker de ruimte na de balie betreden. Mocht je de clubpas kwijt zijn dan wordt je geacht een vervangende pas aan te schaffen á € 5,-. Het geld ontvang je niet retour wanneer je de originele pas terugvindt.

Toegang tot de groepslessen

Bij inschrijving ontvang je een activeringsmail om een Health Club Jordaan clubaccount aan te maken. Het reserveren van groepslessen dient van tevoren te gebeuren met behulp van dit account. Je kunt vervolgens inloggen met je account via je internetbrowser of in de Health Club Jordaan app (te downloaden via de “Play Store” of de “App Store”). Je kunt je uiteraard ook persoonlijk aanmelden voor een les aan de receptiebalie van onze club. Het reserveren van groepslessen is mogelijk vanaf 24 uur voor de start van de les. Indien je hebt gereserveerd en toch besluit om niet mee te doen dien je je voor de start van de groepsles af te melden. Annuleren gaat op dezelfde manier als het reserveren van een groepsles.

Deelname aan trainingen en groepslessen

Bij deelname aan trainingen en groepslessen dien je je te allen tijde aan het programma en de instructies te houden zoals gecommuniceerd door de begeleidende trainers/instructeurs. Het staat de trainers/instructeurs vrij om deelnemers te weigeren of verwijderen. Recht op deelname komt te vervallen wanneer je niet ten minste 5 minuten voor aanvang van de training/groepsles aanwezig bent. Het is niet meer toegestaan de trainingsruimte te betreden wanneer de les al van start is gegaan, aangezien dat storend is en het mogelijk gevaar oplevert. Om dezelfde redenen is het ook niet toegestaan om de trainingsruimtes eerder dan voor het einde van de training/groepsles te verlaten, tenzij de trainers/instructeurs van tevoren op de hoogte zijn gebracht en toestemming hebben gegeven.

Gebruik van de lockers

Het is verplicht om je persoonlijke eigendommen in een locker op te bergen en deze op slot te doen. Anders dan een handdoek en een afgesloten drinkfles mogen er geen andere spullen worden meegenomen naar de trainingsruimten. Na de training dient de locker leeg achtergelaten te worden. Afgesloten lockers worden aan het einde van de dag opengemaakt en leeg gehaald. Indien jouw spullen door ons uit de locker zijn verwijderd, dien je je bij de receptie te melden. In een locker achtergelaten eigendommen worden 1 week bewaard. Health Club Jordaan is niet aansprakelijk voor verlies en/of schade van persoonlijke eigendommen.

Sportkleding en schoeisel

Het dragen van schone, fris ruikende sportkleding is verplicht, net als het dragen van schone en dichte sportschoenen. De sportschoenen dienen voorzien te zijn van een niet-afgevende rubberen zool. Het dragen van geschikte sportschoenen is altijd verplicht met uitzondering van trainingen die op blote voeten worden uitgevoerd, zoals yogalessen. Schoenen die buiten zijn gedragen of schoenen die niet zijn ontworpen om op te sporten (bijvoorbeeld slippers en sandalen) zijn niet toegestaan.
Iedere bezoeker dient gepaste sportkleding te dragen gedurende trainingen en/of groepslessen. Topjes en hemdjes zonder mouwen zijn toegestaan, zolang deze de borst, buik, rug en zijkant van het lichaam verder volledig bedekken. Korte broeken mogen natuurlijk, maar moeten wel volledig de billen en een deel van de bovenbenen bedekken.

Hygiëne

Het gebruik van een handdoek is verplicht bij het trainen op toestellen en de vloer om zweetafdrukken te voorkomen. Verspreid door de club hangen papierdispensers en spuiten gevuld met desinfectiespray. Na gebruik dienen de toestellen hiermee te worden gereinigd voor de volgende gebruiker. Scheren, nagels knippen en alle andere vormen van lichaamsverzorging anders dan omkleden, douchen en afdrogen, zijn niet toegestaan in de kleedruimten en sauna.

Sauna & Wellness

• Gemengde (kleed)ruimte
• Mobiele telefoons en/of camera’s niet toegestaan
• Douchen voorafgaand aan het gebruik van de faciliteiten is om hygiënische
redenen verplicht
• Gebruik een handdoek om op te zitten
• Badkleding (schoon!) is optioneel
• Knippen en scheren verboden
• Opgietmiddelen zijn niet toegestaan
• Schoenen niet toegestaan, schone slippers wel
• Zorg ervoor dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt
• Ongepaste opmerkingen en/of gedragingen worden niet getolereerd!

Trainingsmaterialen, toestellen en begeleiding/personal training

Na gebruik dien je de gebruikte toestellen, gewichten en materialen schoon achter te laten. Losse materialen en gewichten dienen te worden teruggelegd op de daarvoor aangewezen plek. Het is niet toegestaan om toestellen en/of materialen onnodig lang bezet te houden. Het is ook niet toegestaan om meerdere toestellen en/of materialen tegelijkertijd te gebruiken wanneer andere bezoekers daar hinder van ondervinden.

Alleen trainers die daartoe opdracht hebben gekregen van Health Club Jordaan mogen leden of andere bezoekers begeleiden tijdens groepslessen of in de fitness. Begeleiding door andere personen is niet toegestaan. Wanneer wij vermoeden dat iemand toch onrechtmatig mensen aan het begeleiden is kan worden besloten om de toegang te ontzeggen.

Drank, etenswaren en roken

Roken, alcohol en het gebruik van drugs en doping zijn niet toegestaan. Ook sporten onder invloed van medicijnen is verboden wanneer dat mogelijk gevaar oplevert. Afgezien van in de centrale hal en de lounge (bij de spinningzaal) is het nuttigen van eten en drinken niet toegestaan, uitgezonderd water en/of sportdrankjes in afgesloten bidons of drinkflesjes.

Mobiele telefoon

Telefoneren is alleen toegestaan in de centrale hal bij de receptie of in de hal tegenover de kleedkamers, zolang medewerkers en/of andere bezoekers daar geen hinder van ondervinden. Het nemen van foto’s en/of het maken van video’s is nergens in de club toegestaan.

Cameragebruik

Voor uw en onze veiligheid wordt er binnen bepaalde delen van het pand gebruik gemaakt van cameratoezicht. Om u hiervan op de hoogte te stellen hangt er ook een bord aan de gevel voordat u het pand betreedt. Het cameratoezicht in onze club is uitsluitend bedoeld om eigendommen, bezoekers en medewerkers te beschermen. De beelden worden alleen geraadpleegd in het geval van calamiteiten en worden verder niet bekeken. Verder is de toegang tot het systeem beperkt tot slechts de Manager en eigenaar van de club. Het spreekt voor zich dat er geen camera’s te vinden zijn in privacygevoelige ruimtes, zoals de kleedkamers en de sauna. Camerabeelden worden ook niet langer opgeslagen dan toegestaan en noodzakelijk is.

Kinderen en huisdieren

De minimumleeftijd om zelfstandig de club te mogen bezoeken is 16 jaar. Een ouder dient dan wel de overeenkomst voor het lidmaatschap te ondertekenen. Onder de 16 jaar is bezoek alleen toegestaan onder begeleiding van een Personal Trainer en wanneer een ouder heeft getekend voor het lidmaatschap. Kinderen mogen niet zonder toezicht van een ouder worden gelaten. Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van honden. Honden mogen de club alleen in de balieruimte betreden, aan de lijn en vergezeld door hun eigenaar.

geüpdatet per 1 januari 2019